Hopp til innholdet

Mikrosement – alt om pris og fordeler

Lurer du på hva det koster med mikrosement? Les hva som avgjør prisen på mikrosement her. Vi tilbyr mikrosement for alle boliger.

Mikrosement har blitt et populært valg for oppussing av leilighet, så vel som oppretting av nybygg. Spesielt har det blitt den nye måten å pusse opp badet på. Dette fordi å pusse opp badet kan bli svært kostbart, noe du kanskje selv har tenkt over? Det fine med mikrosement er nettopp at du kan gjøre store endringer til baderommet til en brøkdel av prisen som ville vært om du skulle totalrenovert rommet. Men hva blir egentlig prisen for påføring av mikrosement? 

Prisen for å gjøre det selv 

Det er ikke satt i stein hva prisen for å legge mikrosement vil være, men noe veiledende kan det likevel være. Skal du gjøre det selv vil du vanligvis kunne få mikrosement som varierer med alt fra 100 kr per kvm til 700 eller mer. Deretter må du også investere i primer og topcoat også. Dette er for så vidt en grei løsning om du anser deg selv som handy og vet at du kan få et fint resultat. 

Prisen for mikrosement av profesjonelle 

Kjenner du at du heller ønsker å overlate jobben til profesjonelle vil det være en totalpris per kvadratmeter for hele jobben (Priming, påføring, coating, finish og eventuelle design spesifikasjoner). Dette inkluderer også alt av materiell og utstyr som blir brukt under prosessen. Prisen per kvadratmeter vil så variere ut ifra hvor stort område som skal dekkes. 

Som regel vil jobb utført av profesjonelle med alt utført ligge et sted mellom 2000-4000 kr per kvadratmeter. Prisen vil også variere ut ifra hva slags underlag som skal påføres mikrosement. På grunn av den naturlige formen til ulike underlag, kan det være mer komplisert, samt kreve mer mikrosement for å dekke over et område med dype fuger, enn et slett og rent tregulv. Her kan det være et behov for å sparkle sprekker, eller andre ujevnheter som befinner seg der fra før av. 

I enkelte tilfeller er det best med fastpris

Ønsker du å legge mikrosement over møbler eller annet inventar, vil det beste være å få en fastpris på det aktuelle oppdraget. En slik påføring kan være krevende og innebære spesifikk teknikker som vil være vanskelig å estimere en pris for basert på  størrelse. 

Vil du ha en fastpris på oppdrag? Vi utfører både store og små jobber og kan gi deg både areal-pris og fastpris basert på hva som skal mikrosementeres. 

Prisen på mikrosement varierer 

Ved påføring av mikrosement vil prisen være lavere per kvadratmeter, desto større arealet er. Dette er fordi kostnadene som inngår i planlegging og bruk av utstyr kan fordeles på et større område. I tillegg er det mange entreprenører som estimerer prisen for hele området som skal dekkes, og dermed kan kvadratmeterprisen for et stort areal være billigere enn ved et mindre område. Mindre områder kan også bety at det må utføres mer detaljarbeid, eller at det ikke er plass til utstyr som vil effektivisere prosessen. 

Det er verdt å merke seg at mikrosement på vegger og tak vil ha en høyere pris ettersom teknikken er mer krevende, og dermed tar prosessen noe lengre tid å utføre. 

Mikrosement er ofte billigere enn fliser 

Uansett hvordan du vrir og vender på det, vil mikrosement nesten i alle tilfeller være et billigere alternativ enn flislegging. Skal du legge fliser vil du først måtte fjerne eksisterende underlag, muligens legge ny membran og deretter investere i selve flisene som igjen kan komme ganske høyt opp i pris, alt ettersom hva du ser for deg. 

Ulik mikrosement betyr ulik pris 

Selve mikrosementen kan også variere i pris. Det finnes en rekke ulike typer å velge mellom, og med har du også mange forskjellige kvaliteter og prisklasser. Dette vil ikke ha den største innvirkningen på prisen, men det er greit å vite at du har mange valgalternativer. 

Avlutningsvis har du også alternativet om å kombinere å gjøre noe selv og la håndverkere ta seg av andre deler av jobben. Dette er helt opp til deg, og du kan også få råd og veiledning fra håndverkere om du ønsker å fordele arbeidsoppgavene. 

I det store og hele åpner mikrosement opp for mange muligheter, og står frem som et svært prisgunstig alternativ for alle som ikke har verdens største budsjett å bruke på renovering av badet.

Se våre andre aktueltsaker

Nye benkeplater med mikrosement

Oppgrader kjøkkenet ditt i dag. Mikrosement gir benkeplatene dine et moderne og urbant utseende, med sømløse overflater som er lette å rengjøre.

Mikrosement bad

Skal du pusse opp badet? Mikrosement sparer deg for kostnader og tid. Les hvorfor flere bruker mikrosement på badet her.