Hopp til innholdet

Få inspirasjon til hvor du kan bruke mikrosement

Usikker på hvilke muligheter du har innen mikrosement? Klikk her for å se flere variasjoner av hvordan mikrosement kan se ut og benyttes.

Vurderer du å legge mikrosement i hjemmet, men er ikke helt sikker på hvordan du vil ha det? Med flere valgmuligheter tilgjengelig blir det også mye vanskeligere å faktisk bestemme seg. I slike tilfeller kan det hjelpe å ha noen referansepunkter – kall det inspirasjon. Her kan du finne flere eksempler på andre sin bruk av mikrosement i hjemmene sine. Kanskje kan det inspirere deg til å gjøre noe lignende, eller kanskje får du en åpenbaring for hvordan du selv kunne tenke deg å gjøre det.

Grey microcement stairs. Stairs viewed from above. Modern design and innovative material. Metal railing.

Mikrosement i trapp

Her ser du et klassisk eksempel på hvordan mikrosement kan brukes i trapper i hjemmet. Her er mikrosement lagt i hele trappen, samt gulvet. Det gir en sømløs overgang mellom de ulike overflatene. Med denne metoden får du også et litt røffere uttrykk med mer spill i seg.

kitchen in gray microcement

Mikrosement på kjøkkenet 

Her ser du et annet eksempel der mikrosement har blitt brukt på kjøkkenet. Dette er en grovere versjon av mikrosement, som bærer preg av flere ujevnheter. Disse skaper liv i veggen, sammen med resten av designet som minner om betong. Resultatet blir et svært urbant design som er stilig anlagt.

For å oppnå en slik stil er det viktig å benytte håndverkere som vet hva de gjør. Det finnes ulike sementtyper der selve blandingen kan opptre som mer porøs, og da er det også veldig viktig å lakkere godt når mikrosementen er lagt.

Microcement grey colour with matt finish, top view

Mikrosement som marmor 

Inspirasjon kan komme på flere måter. Bilde over viser ikke det spesifikke bruksområdet for mikrosement. Derimot ser du hvordan det kan bli lagt mikrosement som ligner marmor. Spesielt vanlig er det å legge mikrosement med en slik teknikk på baderommet. Dette er en egen teknikk vi anbefaler at blir utført av profesjonelle håndverkere, da det krever presisjon, og kunnskap om mikrosement sine egenskaper.

Luxury livingroom with a large burgundy red velor sofa. Rich black table and floor lamp. Empty wall for art and pictures or wallpaper with microcement stucco or plaster. 3d rendering

Skap en spesifikk atmosfære 

Mikrosement kan være med på å skape et helt nytt uttrykk til ethvert rom. Her kan du se hvordan mørk mikrosement er brukt på veggen i en stue. Mørkere farger kan ofte bringe en trygghetsfølelse over rommet. Med litt belysning i tillegg får du et varmt og lunt rom å oppholde deg i. Farger har mye å si for atmosfæren. Du bestemmer dermed selv hva slags stemning du ønsker at rommet skal ha.

microcement bathroom with decorations cement

Baderom med kontrast 

Hva med mikrosement på baderommet med mye liv i designet? I motsetning til eksempelet ovenfor fra kjøkkenet, ser du her en glattere overflate som ikke er like grov. Uttrykket er fremdeles røft, og gir et unikt utseende til badet, men selve designet har en glattere finish. Veggen står også fint i kontrast til de lyse servantene.

Mikrosement i forskjellige farger 

Mikrosement begrenser seg absolutt ikke til grånyanser, tvert i mot! Med farge materiale som blandes inn i den lette masse, kan du omtrent få alle mulige farger. Det finnes så mye som over 3000 farger å velge mellom. Bruk det på gulv, vegger, tak, interiør – ja til og med ute!

Vi håper du har blitt litt inspirert til å finne ut av hva slags stil, og på hvilke områder du kunne ha lagt mikrosement. Vi hjelper deg gjerne om du skal legge mikrosement. Hos oss får du alltid erfarne håndverkere med god kunnskap om legging av mikrosement.   
Er du selv en håndverker og ønsker å bli franchisetaker hos oss? Vi tilbyr kursing for alle våre franchisetakere som ønsker å lære mer om design, teknikker og metoder for legging av mikrosement. Kurset er lagt opp til å gå over lengre tid, og du vil få god oppfølging. Les mer om hvordan du kan bli en franchisetaker her

Se våre andre aktueltsaker

Nye benkeplater med mikrosement

Oppgrader kjøkkenet ditt i dag. Mikrosement gir benkeplatene dine et moderne og urbant utseende, med sømløse overflater som er lette å rengjøre.

Mikrosement bad

Skal du pusse opp badet? Mikrosement sparer deg for kostnader og tid. Les hvorfor flere bruker mikrosement på badet her.