Hopp til innholdet

Bruk mikrosement for gulvet ditt

Et gulv av mikrosement er vanntett, slitesterkt og gir et moderne preg til hjemmet ditt. Velg mellom ulike stiler og teksturer.

Lyst til å gjøre noe med gulvet i hjemmet, men er ikke helt sikker på hva? Mikrosement blir mer og mer brukt i norske hjem i dag. Noe av grunnen er den minimalistiske stilen det gir. Dette er det flere som trives med, og kanskje er du også enig? 

Ulike typer mikrosement 

Mikrosement er en overflatebehandling som gir et resultat som ligner betong. Du kan velge mellom mange ulike stiler og farger om du skal ha mikrosement med flere tusener av farger tilgjengelig.Gulvet ditt kan være et statement med betong i farger, eller det kan være simpelt og fint og mer naturtro. Med et gulv i mikrosement har du også store muligheter til å eksperimentere med annet interiør. Med en ensfarget flate, blir det lettere å kombinere andre ting i hjemmet til å passe gulvet. 

Mikrosement skal legges på en tørr overflate 

Skal du legge mikrosement på gulvet – og for så vidt andre områder – er det veldig viktig at det ikke finnes noe fukt. Mikrosement er en vannavvisende behandling etter den har blitt herdet, men i stegen før, mens det fremdeles er fuktig, er ikke mikrosement resistent mot vann. Det er toppcaoten du legger over mikrosementen i ettertid som gjør det nye gulvet vannresistent. Selv om mikrosementen har stivnet etter kanskje to dager, vil det ta ytterligere 5 dager før det nye gulvet vil være herdet, og det er derfor veldig viktig at du ikke utsetter det nysementerte gulvet for vannsøl. 

Et gulv som er lett å rengjøre 

Et gulv av mikrosement har også flere fordeler i forhold til vedlikehold og renhold. Spesielt vanlig er det å ha hatt fliser på baderommet, i gangen eller på kjøkkenet. Fliser betyr i denne sammenheng også at det må skrubbes om det skal holde seg pent og rent. I tillegg krever det at du går over hver enkelt fuge. Dette er tidkrevende arbeid som de fleste gjerne skulle vært foruten. Om du kjenner deg igjen i frustrasjonen ved å måtte vedlikeholde et flisgulv, vil vi tro at mikrosement kan være din nye bestevenn. Mikrosement på gulvet gjør det mye lettere å holde rent. Om du velger å ikke legge til lister, vil du også ha et gulv med mindre støvoppsamling. 

Mikrsementgulv rengjøres enkelt med med såpe og vann. Du vil også til enhver tid ha en glatt overflate, som både ser og føles bra ut. 

Slitesterk gulv med mikrosement 

Mikrosement er en svært slitesterkt masse som hjelper deg å unngå stygge riper eller sprekker i gulvet. Har du tidligere opplevd at en flis sprekker som følge av at du mister noe med litt for stor kraft? Nikker du litt misfornøyd nå? Du er ikke alene. Mange gulv er i dag preget av våre klønete øyeblikk. Dessverre er det ikke lett å bare skifte ut en flis om uhellet skulle inntreffe. Det er nemlig ikke lett å få gulvet til å se fint ut ved å bare bytte ut en flis. Som regel ender du opp med å måtte legge hele gulvet på nytt igjen. Nok et problem du slipper med mikrosement.

Begynner du å tenke at mikrosement kunne vært et godt alternativ for deg? Vi hjelper deg gjerne med ditt nye mikrosement-gulv! Ta kontakt i dag på (+47) 45 50 56 00.

Se våre andre aktueltsaker

Nye benkeplater med mikrosement

Oppgrader kjøkkenet ditt i dag. Mikrosement gir benkeplatene dine et moderne og urbant utseende, med sømløse overflater som er lette å rengjøre.

Mikrosement bad

Skal du pusse opp badet? Mikrosement sparer deg for kostnader og tid. Les hvorfor flere bruker mikrosement på badet her.